Lotte Bager

Opskriften på disse italienske mandelsmåkager, eller Cantucci biscotti di Prato som de helt rigtigt hedder, havde min ældste søn med fra hans hjemmekundskabstime og sagde “Dem må du bare lave mor”. De fleste af os kender dem nok, som de små kager man tit får serveret, når man bestiller en kop kaffe på restaurant. De er utroligt lette at lave; så hvorfor ikke få dem til sin kaffe herhjemme.

[singlepic id=35 w=320 h=240 float=right]

Biscotti

½ Citron, Revet skal af
1 Helt Æg
75 Gr, Sukker
25 Gr.  Blødt smør
175 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
1/4 Tsk. Fint salt
50 Gr. Hele mandler, med skal

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Pisk fint revet citronskal, æg, sukker, og smør godt sammen til sukkeret er godt opløst. Bland hvedemel, bagepulver, salt og mandler sammen, og rør det i æggemassen,  indtil det bliver en ensartet fast dej. Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til pølser, på ca. bradepandens længde. Læg pølserne på bradepanden beklædt med bagepapir, og tryk dem let flade til de er ca. 2½ cm tykke.

Bag pølserne i en forvarmet ovn ved 1750 C i 20 minutter på midterste rille. Tag pølserne ud og lad dem afkøle på bradepanden i et par minutter. Skær dem herefter på skrå i fingerbredde stykker, og vend småkagerne med en af skærefladerne  opad. Bag nu småkagerne videre i den stadigt 1750 C varme ovn i 10 -15 minutter til de er let gyldne på overfladen.

 

Tips og tricks

Brug en skarp kniv, når du skærer pølserne ud til småkager, ellers smuldre de nemt. De må i øvrigt ikke blive for kolde inden man skærer dem, for ellers bliver de hårde at skære igennem.

Man kan vende småkagerne i ovnen når den halve bage tid er gået, hvis man vil have et mere ensartet gyldent resultat.

Det er med Biscotti som med mange andre småkager, hold øje med dem i ovnen, det går pludseligt stærkt med at blive mørke.

En reaktion

  1. Rigtig god og nem opskrift.
    De blev alle spist samme dag som de blev bagt,så må jeg igang igen 🙂
    Mvh Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *