Lotte Bager

[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Vaniljekransene er en af den slags julesmåkager, som jeg bare ikke vil undvære her i juletiden. Jeg har været så heldig at finde en lidt speciel opskrift, på grund af mandlerne. Det gør det endnu vigtigere for mig, at jeg selv bager dem i stedet for købe dem hos bageren.
[/av_textblock]
[/av_one_half]

[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_image src=’https://lottebager.demo10.dk/wp-content/uploads/vanillekranse.png’ attachment=’2717′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[/av_one_half][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Vaniljekrans

375 Gr. Hvedemel
250 Gr. Smør
225 Gr. Sukker
½ Sammenpisket Æg
1 Stang Vanilje
125 Gr. Mandler

 

 

 

 

 

Sådan bager du lækre vaniljekranse

Start med at smutte og hakke mandlerne meget fint, så det næsten ligner mel. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, du skal ikke bruge skrællen. Skær smørret i mindre stykker, og ælt eller rør alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile koldt, mindst en time, gerne natten over. Kør dejen igennem en kødhakke maskine med kageformen på, brug stjerneformen, til lange pølser. Form pølserne til små kranse, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil nu kransene koldt igen, ½-1 time til de er gennem kolde, inden de bages i en forvarmet ovn ved 2250 C i 5 -7 minutter.

Trækkes på bagepapiret over på en rist og afkøler. Vaniljekransene skal være helt kolde, inden de lægges i en tætsluttende kagedåse.

Tips og tricks til perfekte vaniljekranse

Jeg stiller kransene udenfor, når de skal hvile koldt. Det kan være svært at få plads til en bageplade i køleskabet. Men husk at pakke dem godt ind i en pose eller lignende.

Der er forskel på, hvordan folk gerne vil have bagt deres vaniljekranse. Nogle vil gerne have, at vaniljekransene er meget lyse og lidt bløde. Men jeg kan bedst lide, at vaniljekransene har lidt bid og farve. Det må du prøve dig frem med i ovnen. Men hold øje med dem hele tiden, når du bager. Det går pludseligt stærkt med, at de bliver mørke.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

2 reaktioner

  1. Hej
    Vil lige høre hvordan du får din vaniliekranse sprøde nu har jeg prøver 5 forskellige opskrifter og kan bare ikke så den sprøde.
    Hvad gør du?

    Hilsen Sanne

    1. Hej Sanne.
      jeg tænker at det er et spørgsmål om at du lige giver dine vanilliekranse et minut eller to mere i ovnen. I min opskrift har jeg skrevet en bagetid på 5 – 7 minutter. Hvis jeg bager vanilliekranse i min ovn i 5 minutter bliver kransene lyse og “bløde”.det er der jo ikke noget forkert i, jeg kan bare bedre lide dem når de har lidt bid, så jeg bager dem lige et par minutter mere. Så får de farve og bliver dejligt sprøde. Jeg synes du skal lave 10-15 kranse som du prøvebager over 2-3 Gange inden du bager resten af portionen, så får du en bedre fornemmelse for hvor længe kransene skal bage i din ovn, så de bliver som du kan lide dem. Hold øje med dem mens de er i ovnen, de skal kun lige få farve. Husk at trække kransene over på en rist og køle af og at småkager altid skal være HELT KOLDE inden man kan fornemme sprødheden.

      Håber du kan bruge mit svar.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *