Lotte Bager

En venlig bruger af af siden, sendte denne skønne opskrift på Banoffee Pie eller banantærte til mig. Tak til Sophia for det. Tærten er dejligt sød og er lige velegnet til dessert, som den er til en kop kaffe. Det er en typisk amerikansk tærte, deraf navnet, som er en sammentrækning af det amerikanske Banana og toffee, der betyder banan og karamel. Tærten skal ikke bages i ovnen, så du kommer ikke til at svede over varmen hvis du skulle få lyst til at lave den i sommervarmen.

[singlepic id=135 w=320 h=240 float=right]

Banoffee pie

200 Gr. Digestive kiks
50 Gr. Smør
3 Stk. Bananer
1 Glas Dolce latte
2½ Dl.  Piskefløde
  Mørk Chokolade

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Knus kiksene meget fint, til de ligner groft mel. Smelt smørret, og bland det med de knuste kiks, det er vigtigt at blande det grundigt. Hæld blandingen i en springform beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen, til en jævn bund. Stil den i køleskabet i mindst 20 minutter. Skær bananer i tynde skiver og fordel dem jævnt over bunden. Hæld Dolce latte over og fordel det over bananerne, stil den igen i køleskabet mindst 20 minutter. Pisk fløden til flødeskum og læg over hele tærten. Pynt med rigeligt groft revet chokolade og tærten er klar til at servere

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at trykke kiksebunden hårdt sammen i springformen, ellers smuldrer den meget ved servering. Jeg synes det er nemmest at trykke den med en flad hånd.

Dolce latte er karamel smørepålæg, som du typisk kan finde på samme hylde som peanutbutter, nutella, og honning i de velassorterede supermarkeder.

Jeg tager låget af glasset med Dolce latte og luner det knap 1 minut i microbølgeovnen, så er det nemmere at fordele på tærten.

Vær forsigtig når du fjerner siderne på springformen, du kommer nemt til at trække fyldet med når du fjerner bagepapiret. 

15 reaktioner

  1. Hej Lotte.
    Jeg blev forelsket da jeg så din Banoffee Pie. Den skulle prøves. Og den var herlig. Jeg var lidt bange for at den ville have en “vis vammelheds værdi”. Men den var top lækker. Tak for det..

  2. Tak for svar 🙂 tror du at jeg kan lave kagen/tærten hjemmefra, uden flødeskum, og så tage den med i bilen på en tur på omkring 2 timer, uden den ryger helt fra hinanden? Eller er det bedst at tage “alle” ingredienserne med og lave den når jeg når derhen?

    1. Hej Maja.
      Jeg tænker, at hvis du har mulighed for at transporterer den køligt, I køletaske eller lign., Kan du sagtens have den med i formen, og så lægge flødeskum på, når du er fremme.

      venlig bagehilsen
      Lotte.

  3. Min veninde laver en Cheese Cake med ca. samme bund.
    Den laver hun altid direkte i en tærteform.
    Kunne man egentlig ikke også det med denne, hvis nu man ikke har en springform??
    Så er man også ude over om den smuldrer eller går i stykker.

    1. Hej Susanne.
      Jeg tænker,at du godt kan lave den i en tærteform. Men det, der er godt ved springformen, er de høje sider,som hjælper med at holde på fyldet, når du lægger det på, så det ikke smatter ud til siderne. Tror også at bunden vil smuldrer rigtigt meget når du skal have den fri af tærteformen og over på tallerkenen, da du ikke kan komme direkte under bunden.

      Med venlig bagehilsen
      Lotte

  4. Tror du har ret….laver den i en springform.
    Jeg læste en opskrift på den et sted, hvor vedkommende puttede hvid chokolade i bunden.
    Det kan være det skal afprøves senere..

    1. Hej Camilla.
      Jeg plejer at købe Dolce latte i Bilka. Tror at alle de lidt større supermarkeder har det. Det står på hylderne med pulver creme.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *