Lotte Bager

 Disse skønne makronsnitter er, trods de 3 arbejdsgange, utroligt lette at lave. Og så smager de helt fantastisk. Snitterne er dejligt søde og ligger lidt tungt i maven, så sådan en portion rækker langt.

Makronsnitter - bageopskrift

Bund

450 Gr. Hvedemel
250 Gr. Smør
250 Gr. Rørsukker
2 Tsk. Bagepulver
4 Stk. Æggeblommer

Fyld

2 Dl. Rød marmelade
150 Gr. Mørk Chokolade

Top

250 Gr. Marcipan
500 Gr. Flormelis
1 Tsk. Mandelessens
4 Stk. Æggehvider

Sådan gør du

Bund

Bland Hvedemel, Rørsukker og bagepulver. Lad smørret blive lidt blødt og skær det i små tern. smuldr smørret ind i melet til det ligner revet ost. Rør æggeblommerne i smørsmuldret, ikke til en  fast dej, men bare så æggeblommerne er fordelt til en smuldredej.

Fordel smulderdejen i en bageform ca. 38 x 25 cm.  beklædt med bagepapir, og tryk det jævnt sammen med en ske eller lignende.

Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175C i 15 minutter på midterste ovnrille.

Fyld

Mens bunden bager, hakkes  eller rives chokoladen fint. Når bunden er færdig bagt,  fordeles marmeladen og den hakkede/revne chokolade jævnt over hele bunden.

Top

Riv marcipanen groft, og bland det med flormelis, æggehvider og mandelessens. Bare til det er blandet sammen.

Fordel massen i dryp oven på  marmelade – chokoladefyldet. Du Skal ikke hælde det hele ud og prøve at fordele det, så bliver det noget værre klister at stå med.

Sæt kagen ind i ovnen,  skru op på 200C, og bag i 20 minutter, til toppen er blevet gylden.

Lad kagen køle helt af inden du skærer den i ikke for store snitter.

Tips og tricks

Jeg starter med at hakke chokolade og rive marcipan inden jeg gør noget af det andet, så bliver der ingen stress undervejs.

Jeg har brugt jorbærmarmelade, men har du en anden rød marmelade favorit, kan du bruge den.

Det er vigtigt at du ikke forsøger at smørre eller trække toppen ud over marmeladen. Dryp det jævnt tæt med en ske, så skal det nok fordele sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *