Bagt æblekage med kanel og marcipan
Denne opskrift på bagt æblekage med kanel og marcipan har jeg fået af Susanne, som mente, at jeg skulle prøve den, for den er bare så fantastisk. Den er rigtigt dejlig og let at lave. En rigtig søndagskage Bagt æblekage med kanel og marcipan 250 Gr. Smør 250 Gr. Rørsukker 4 Stk. Æg 250 Gr. […]
Dessertkage med marcipan
Denne lækre opskrift på dessertkage med marcipan har jeg fået af Dorthe. Hun er en af sidens rare brugere, og hun skriver, at hun ofte servere den med frisk frugtpuré og vanillieis, når hun har middagsgæster. Og jeg må sige, at det forstår jeg godt. Den dessertkage er en super lækker kage, der er nem at lave. […]
Sprød marcipanguf
Disse sprød marcipanguf vil jeg kalde en blanding af julesmåkager, og julekonfekt, med sit sprøde ydre og det bløde indre af marcipan, må det vel kaldes ægte juleguf.
Makronsnitter
Disse skønne makronsnitter er, trods de 3 arbejdsgange, utroligt lette at lave. Og så smager de helt fantastisk. Snitterne er dejligt søde og ligger lidt tungt i maven, så sådan en portion rækker langt. Bund 450 Gr. Hvedemel 250 Gr. Smør 250 Gr. Rørsukker 2 Tsk. Bagepulver 4 Stk. Æggeblommer Fyld 2 Dl. Rød marmelade […]
Kattetunger
Denne opskrift på kattetunger til jul er en lidt anden end de traditionelle julesmåkager. Men det gør dem ikke mindre værd at prøve af den grund. Med den skønne smag af appelsin, marcipan og chokolade bliver de hurtigt en af familiens julefavoritter.
Bagt rabarberkage med mandellåg
Det er ikke kun jordbær, der er friske og lækre i den danske forsommer, også rabarberen er nemme at få fat i, i tiden omkring Sct. Hans.
Marcipankage med pærer
Dette er en lækker, saftig og frisk kage, som man simpelt hen ikke kan få nok af. [singlepic id=94 w=320 h=240 float=right] Marcipankage med pærer 5 Stk. faste pærer 1 Spsk. Citronsaft 250 Gr. Blødt smør 300 Gr. Sukker 3 Stk. Æg 375 Gr. Hvedemel 1 spsk. Bagepulver 1 Tsk. Kardemomme 2½ Dl. Mælk 1 […]
Kransekage konfekt
[av_one_full first av_uid=’av-4gp4t7′] [singlepic id=85 w=320 h=240 float=right] Disse små kransekage stykker kan sagtens bruges både som konfekt til julen, eller i stedet for kransekagen nytårsaften. Personligt synes jeg at kransekagen er en stor mundfuld at gå i gang med at lave til nytårsaften, også taget i betragtning af hvor lidt der egentligt bliver spist […]
Stænger med marcipan, nougat og chokoladefyld
Denne opskrift er egentlig lavet som horn, men jeg synnes det er både besværligt og træls at stå og rulle horn omkring fyldet. Så jeg har lavet det om til stænger, som man lægger fyldet i. Ved servering skærer jeg stængerne skrå, så det bliver til nogle lækre “snitter”. [singlepic id=119 w=320 h=240 float=right] Stænger […]
Mazarinkage
Dette er en af de få opskrifter, hvor jeg slet ikke bruger min røremaskine. Mazarinkage skal efter min mening være tung, klæg og sød. Derfor rører jeg kun lige ingredienserne sammen med hånden. [singlepic id=96 w=320 h=240 float=right] Mazarinkage 100 Gr. Hvedemel 100 Gr. Kartoffelmel 2oo Gr. Revet marcipan 1 spsk. Bagepulver 200 Gr. Flormelis […]