Lotte Bager

Disse birkes er ren morgen forkælelse til familien. Er du ægte overskudsmenneske, står du tidligt op og bager, og serverer dem friske og nybagte for familien. Men er du som mig,  glad for din seng om morgnen, bager du dem inden og lægger i fryseren, og varmer dem forsigtigt i microbølgeovnen, klar til severing, lune og dejlige til  morgenbordet.

[singlepic id=19 w=320 h=240 float=right]

Birkes

100 Gr. Smør
1 Dl. Mælk
50 Gr. Gær
1 Helt Æg
½ Tsk. Groft salt
1 Tsk. Sukker
125 Gr. Kvark
350 Gr. Hvedemel

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Smelt smørret og tilsæt mælken, rør gæren ud heri. Tilsæt æg, groft salt, sukker, kvark, og hvedemel, og rør eller ælt dejen godt igennem, til en lidt blød dej. Drys bordet godt med mel og rul  dejen ud i en firkant på ca. 20 x 65 cm. Fold dejen halvt ind over sig selv, og fold den anden halvdel ind over den første, så der dannes 3 lag. Skær ud til 12 birkes og stil dem på en bageplade med bagepapir. giv lidt plads mellem dem, til at hæve. Lad birkes hæve ½ time. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes efter smag.

Bag birkes i en forvarmet ovn ved 2250 C i 12 -15 minutter på midterste ovnrille.

 

Tips og  tricks

Alt efter hvilken hvedemel du bruger, kan dejen være en del klistret, når du ruller den ud, så vær opmærksom på at du har nok mel på bord og dej rulle, så dejen er til at arbejde med når den skal foldes ind over sig selv.

Birkes er bedst når de er nybagte, men kan som nævnt ovenfor, sagtens fryses og lunes i microbølgeovnen.

En reaktion

  1. Så fik jeg bagt mine egne, mumsss siger jeg bare. Resultatet blev rigtig godt.
    Tak for en god opskrift Charlotte pigen 🙂

    VH
    Maria fra opskrifterpåkager.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *