Lotte Bager

 Det kan jo ikke blive rigtig jul uden dejlige sprøde brunkager.

Denne brunkageopskrift er let at gå til, og det kan derfor næsten ikke betale sig at købe de færdiglavede.

Bag selv dine brunkager og nyd den dejlige duft og smagen af disse sprøde småkager.

Brunkager - Julekager

Brunkager

250 Gr. Sirup
80 Gr. Sukker
125 Gr. Smør
1 Tsk. Kanel
½ Tsk. Kardemomme
½ Tsk. Ingefær
½ Tsk. Nellike
2 Tsk. Potaske
1 Spsk. Vand
400 Gr. Hvedemel

Sådan laver du lækre brunkager

Varm sirup, sukker og smør, til sukkeret er opløst og smørret er smeltet. Lad massen afkøle til du kan stikke lillefingeren i uden at brænde dig. Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen, sammen med kanel, kardemomme, Ingefær og nellike. Tilsæt hvedemel og ælt til en ensartet  dej. Saml dejen til en stor kugle og stil den, pakket lufttæt, i køleskabet til den er helt kold. Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud med et glas eller en kageudstikker. Bag kagerne på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 180oC i 5 -7 minutter. Træk kagerne på bagepapiret over på en rist og afkøle så snart de kommer ud af ovnen. Jeg får ca. 100 småkager ud af denne portion.

Tips og tricks til de perfekte brunkager

 Rul brunkage-dejen ud direkte på bagepapiret, og stik kagerne ud herpå, så kan du flytte kagerne direkte på bagepapiret over på bagepladen og bage dem. men pas på ikke at stikke kagerne ud for tæt, de hæver lidt i ovnen. Du kan pynte brunkagene med lidt glasur og mandelsplitter, hvis du vil. Husk at småkager, som brunkager jo er, skal være helt kolde, inden du lægger dem i en tætlukket kagedåse.

Kunne du lide denne kage, vil du også elske:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *