Lotte Bager

Min yngste søn kom hjem fra skole med denne opskrift på cookies, som de havde lavet i hjemkundskabstimerne. Han syntes de smagte så godt, at han gerne ville have at vi også bagte dem herhjemme.  Som sagt, så gjort, og jeg må give ham ret, de  er virkeligt lækre. De havde bagt kagerne på skolen som julesmåkager, men de er så gode at de fortjener at blive bagt og spist hele året.

[singlepic id=51 w=320 h=240 float=right]

Cookies

110 Gr. Sukker
90 Gr. Brun farin
1 Tsk. Vanilliesukker
125 Gr. Blødt smør
150 Gr. Hvedemel
½ Tsk. Bagepulver
1 Knsp. Salt
50 Gr. Havregryn
1 Helt Æg
100 Gr. Chokolade
100 Gr. Pekan eller Valnødder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Bland sukker, brun farin, vanilliesukker og blødt smør godt med håndmixer eller røremaskine. Tilsæt ægget og pisk grundigt til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver, salt og havregryn og  rør det forsigtigt i æggeblandingen. Hak chokolade og nødder og vend det i, til sidst.

Sæt  dejen, som klatter, på bagepapir på ovnens plader, med to teskeer. De flyder ud, så sæt dem ikke for tæt. Bages i forvarmet ovn ved 1500 C i ca. 25 minutter, på ovnens næstøverste rille.

Når kagerne er bagt færdigt, tages de straks af pladen og afkøles på rist.

 

Tips og tricks

Det er vigtigt at kagerne bliver taget af pladen, straks de er kommet ud af ovnen, og over på en rist. Først når de er helt kolde må de kommes over i en tætsluttende kagedåse, ellers risikerer de at blive bløde.

3 reaktioner

  1. Hejsa

    Flot opskrift samling. Kan du hjælpe med en cookie opskrift, hvor jeg kan bruge et kage stempel ned i.

    På forhånd tak
    Merethe

    1. Hej Merethe.
      Tak for rosen.
      du efterlyser en coockie opskrift hvor du kan bruge et kagestempel. Coockie dej er som regel en meget klistret dej som ikke kan rulles ud og derfor ikke kan stemples i. Hvis det ikke kun betyder jul for dig at bage brunkager :-), så vil jeg anbefale dig at bruge den opskrift. Jeg har vist ikke andre, end opskrifter på “julesmåkager”, hvor du kan bruge dit stempel, lige i øjeblikket.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  2. Hej Lotte!
    Jeg har netop bagt disse cookies og de er sprøde, lækre og smelter på tungen.
    Tak for en rigtig god opskrift, ja i det hele taget en god blog.

    Med venlige bagehilsner
    Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *