Lotte Bager

Denne opskrift er endnu en, jeg har fået af min kollega Laila. Hun havde, med stor succes, lavet den som dessert nytårs aften, og ikke uden grund. Den er dejlig smagfuld og er helt fantastisk med en klat vanillieis til.

[singlepic id=56 w=320 h=240 float=right]

Dessertkage med appelsin

2 Stk. usprøjtet eller økologiske appelsiner
150 Gr. Mandler
6 Hele Æg
150 Gr. Sukker
1½ Tsk. Bagepulver
100 Gr. Chokolade
3 Spsk. Smør

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle appelsinerne og fjern den lille blomst i toppen. Put dem i en gryde og dæk med vand. Kog appelsinerne med skræl i 2 timer og lad dem afkøle. 

Smut mandlerne og hak dem ikke for fint. Pisk æg og sukker til det lige skummer. Bland hakkede mandler og bagepulver og vend det i æggemassen. Skær de kogte, afkølede appelsiner i mindre stykker og blend dem til en tyk mos og rør mosen i dejen.

Held dejen i en velsmurt og raspdrysset springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 1750 C i 1 time på nederste ovnrille. Kagen hæver meget under bagningen men falder igen når den køler af.

Når kagen er helt kold, smeltes chokoladen med smørret over svag varme i en gryde. Det skal kun lige smelte. Rør lidt videre i massen når du har taget den af varmen, til det bliver lidt tykkere. Chokolademassen fordeles over kagen.

 

Tips og Tricks

Pas på med at piske for meget luft i æggene, for så sker det modsatte af ovenstående i ovnen. Dejen fylder meget i starten, men falder sammen på midten, mens den bager, og det ser rigtigt træls ud.

Lad kagen afkøle helt i formen, inden du forsøger at åbne den, ellers går kagen i stykker.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *