Denne opskrift på hindbærtærte er lige så lækker, som den er let at lave. Hindbærtærten kan bruges til en god kop kaffe på terrassen, men er også superlækker som dessert.
[singlepic id=71 w=320 h=240 float=right]
Hindbærtærte
2 Hele | Æg |
160 Gr. | Sukker |
100 Gr. | Hvedemel |
200 Gr. | frosne hindbær |
Sådan gør du
Pisk æg og sukker godt sammen, til det er hvidt, skummende og luftigt, tilsæt mel og vend det i æggemassen med en ske eller palet. Smør et tærtefad grundigt med smør og hæld dejen heri. fordel de frosne hindbær oven på dejen, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 1750 C i 30-35 minutter på midterste rille. Og vupti, så har du en lækker tærte 😀 .
Tips og tricks
Server tærten med flødeskum, is, softice eller cremefraiche rørt op med vanilliesukker.
Hvis man servere cremefraiche 6 % til, er tærten rimeligt fedtfattig, så alle kan spise den med god samvittighed.
Dejen er meget sød, så andre søde frugtalternativer kan ikke anbefales, men andre syrlige bær kan bruges i stedet for hindbær, hvis man har lyst til det.
Hold øje med tærten i ovnen de sidste minutter. Den kan pludselig blive mørk i kanten.
Dejlig opskrift.. Kan laves med kanel og æble i stedet for hindbær- dette blir virkelig lækket..
Hej Julie.
Tak for den gode ide´, det lyder lækkert. Er det æblebåde eller æbletern du har brugt ?
Venlig bagehilsen
Lotte
Jeg brugte 3 æbler skåret i skiver, tilsat ca 1 1/2 tsk kanel.. Havde dog lavet 1 1/2 portion dej til, da mit tærtefad er stort..
Da jeg bagte kagen tilsatte jeg 1 tsk. bagepulver og 1 tsk. vanilliesukker.Dryssede med grofthakkede nødder/mandler inden bagning. Jeg brugte hindbær og brombær. Serverede den lune kage med en blanding af flødeskum og cremefraiche hvortil der var tilsat vanilliesukker.
Flere spurgte efter opskriften.. 🙂 Tak.