Lotte Bager

Opskriften på disse jule chokoladeknas er en af de nyere opskrifter på julesmåkager, som er blevet en familiefavorit hos os.

De er dejligt sprøde, og da vi elsker chokolade hjemme hos os, er de et klart hit.

Og så er de dejligt nemme at bage, hvilket kun gør det hele bedre, især op til jul.

Jule chokoknas

400 Gr. Hvedemel
150 Gr. Smør
350 Gr. Sukker
25 Gr. Kakao
1 Stk. Æg
1 Dl. Mælk
½ Tsk. Bagepulver
½ Tsk. Natron
100- 200 Gr. Chokoladeknapper

Sådan gør du

Ælt hvedemel, smør, sukker, kakao, æg, mælk, bagepulver, og natron godt sammen til en ensartet lidt blød masse. Fordel massen i toppe på bagepapir på bladeplader, og tryk toppene flade med fingerspidserne, til de har størrelse som en femmer. Giv lidt plads mellem hver kage da de flyder ud. Der bliver 100 – 120 kager af denne portion. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180C  i 10 – 12 minutter på midterste ovnrille. Når kagerne er færdige i ovnen, trækkes de straks på bagepapiret over på en rist og afkøle, hvorefter der straks lægges en chokoladeknap på hver kage, mens de stadigt er helt varme.  

Tips og tricks

  Du kan vælge at rulle dejen til kugler og trykke dem flade på bagepapiret, hvis du synes det er til at arbejde med dejen i hænderne. Eller kan du lave dem til toppe med to teskèer. Du kan også, hvis du som jeg, har en kagetyller, sprøjte dem ud i toppe med den. Det vigtigste er at du finder en metode du synes er nem at bruge. Husk at chokoladeknapperne skal være helt stive og kolde igen, inden du lægger kagerne i tætsluttet kagedåse. Jule chokoladeknas smager også godt når det ikke er jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *