Lotte Bager

[av_one_full first av_uid=’av-4gp4t7′]

[singlepic id=85 w=320 h=240 float=right]

Disse små kransekage stykker kan sagtens bruges både som konfekt til julen, eller i stedet for kransekagen nytårsaften.

Personligt synes jeg at kransekagen er en stor mundfuld at gå i gang med at lave til nytårsaften, også taget i betragtning af hvor lidt der egentligt bliver spist af det.
[/av_one_full]

[av_one_full first av_uid=’av-26p3nv’]

Det skal der i kransekage konfekt

50 Gr. Smuttede mandler
100 Gr. Sukker
Past. æggehvide
150 Gr. ren rå marcipan

 

 

 

 

Sådan laver du kransekage konfekt

Start med at smutte mandlerne. Hak mandler og sukker i en elektrisk nøddehakker, til en meget finthakket konsistens.

Pisk sukkermassen med æggehviderne, til det bliver en jævn og ensartet masse. skær marcipanen i mindre stykker og bland det med æggemassen, det er nemmest i en røremaskine.

Hæld dejen i en kagetyller og sprøjt ud i passende størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir.

Der bliver 20 – 24 stykker af denne portion. Pynt med cocktailbær, hasselnødder eller smuttede mandler og bag konfekt stykkerne i en forvarmet ovn  ved 1900 C i 10 – 12 minutter til de har fået en let gylden farve.

Lad  Konfekt stykkerne afkøle på en rist.

 

Tips og tricks til kransekage konfekt

Hvis du som jeg, selvom jeg bager rigtigt meget, aldrig er blevet rigtigt god til at styre en kagetyller, kan konfekt stykkerne laves ved at forme dem som små kugler på bagepladen, og trykkes let flade når pynten kommes på.

Vær opmærksom på at de hæver lidt, når de bliver bagt.

Opbevares i en tætsluttende kagedåse.

[/av_one_full]

2 reaktioner

  1. Hej Lotte
    Hvorfor bruger du pasteuriserede æggehvider når de bages?
    Så er der vel ikke risiko for salmonellaforgiftning, tænker jeg?
    Hilsen
    Lise

    1. Hej Lise.

      Tak for dit spørgsmål.
      Jeg benytter jo 1½ pasteuriserede æggehvider, og så synes jeg, at de er lettere at dele til den rigtige mængde, end med hele æg.
      Med bage hilsen
      Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *