Lotte Bager

Disse flutes kræver lidt tid, men er hele ventetiden værd, og de kan bruges til alt. De smager skønt og kan bruges til picnickurven, buffet´en, måltidet, pølsebordet, eller med hvidløgs eller kryddersmør til en flaske god flaske vin. De er selvfølgelig bedst, når de er nybagt og stadigt lune. Men de langtidshævede flütes er stadigt helt fantastiske når de er kolde.

[singlepic id=89 w=320 h=240 float=right] 

Surdejsvælling

10 Gr. Gær
4 Dl. Lunken vand
250 Gr. Hvedemel

 

 

 

Flutes

2 Dl. Lunken vand
20 Gr. Salt
250 Gr. Fuldkorns speltmel
500 Gr Hvedemel

 

 

 

 

Sådan gør du

Surdejsvælling

Opløs gæren i vandet og tilsæt melet, rør det sammen til en ensartet vælling og lad det stå ved stuetemperatur i ca. 24 timer.

 

Flutes

Bland den gærede surdejsvælling med vand, salt og mel. Hold lidt hvedemel tilbage, og tilsæt dette og hvis nødvendigt, lidt mere under æltningen. Ælt eller rør grundigt til dejen slipper skålen eller bordet. Stil dejen til hævning i 4 timer ved alm. stuetemperatur. 

Slå dejen ned og form til 3 lange tynde brød. Læg på en smurt, eller beklædt med bagepapir, bageplade og lad brødene efterhæve i 45 minutter.

Snit brødene med på tværs med en skarp kniv og pensl med et sammenpisket æg med lidt vand.

Bag brødene i en forvarmet ovn ved 2250 C i 15 -17 minutter på midterste ovnrille, med en skål vand under.

Skal afkøle på en rist

 

Tips og tricks

Vællingen ser lidt underlig ud. Den danner ligesom en skorpe og skiller lidt, når det har stået, men sådan skal det se ud

Man kan udelukkende bruge hvedemel istedet for fuldkorns speltmel, hvis man vil have et helt hvidt brød. man kan også forsøge sig med andre lidt grove meltyper, efter smag.

Jeg starter med at rører dejen med røremaskinen, og ælter den tilsidst med hænderne, for lige at have lidt bedre følelse med dejens konsistens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *