Lotte Bager

Der vil nok være nogle børn, som først tror de ikke kan lide denne kage, fordi den har den karakteristiske kaffe smag. Men man kan justere smagen lidt, alt efter hvor stærk man laver kaffen, som kommer i cremen, så børnene også kan være med. Begge mine drenge synes i hvertilfælde at den er lækker, som jeg har lavet den.

[singlepic id=102 w=320 h=240 float=right]

Nøddebunde

200 Gr. Hasselnødder
4 Stk. Æggehvider
140 Gr. Sukker

 

 

 

Moccacreme

2 Spsk. Nylavet kold kaffe
50 Gr. Sukker
125 Gr. Blødt smør

 

 

 

Sådan gør du

Nøddebunde

Start med at riste hasselnødderne i en 2000 C varm ovn i 8-10 minutter, dette giver nødderne en kraftigere smag. Når nødderne er kommet ud af ovnen, fjernes hinderne så vidt muligt, ved at gnide hasselnødderne i et rent og tørt viskestykke. Hak nødderne rimeligt fint. Det gøres nemmest i en elektrisk nøddehakker. Pisk æggehviderne til de er næsten stive, tilsæt halvdelen af sukkeret lidt efter lidt mens du pisker til æggehviderne er helt stive. Fold nu forsigtigt, først det resterende sukker, dernæst de hakkede nødder i æggehviderne til det lige er foldet jævnt sammen. Lav to cirkler a 20 cm på et stykke bagepapir og fordel dejen på de to cirkeler, halvt på hver. Sørg for at dejen er så jævn og glat som muligt på cirklerne. Bag bundene ved 1700 C i en forvarmet ovn på midterste ovnrille i ca.15 minutter til de har taget farve.

Afkøles på en rist, ved at de meget forsigtigt flyttes på bagepapiret fra pladen til en rist.

Moccacreme

Mens bundene afkøler, piskes den bløde smør kraftigt med kaffen og sukkeret, til sukkeret er opløst og konsistensen er cremet.

Læg den ene bund på det fad du vil servere kagen på, og fordel moccacremen herpå. Læg den anden bund ovenpå og lad gerne kagen trække koldt et par timer inden den pyntes og serveres.

 

Tips og tricks

Jeg har pyntet med hindbær og flødeskum, men du kan egentlig selv bestemme hvilken frugt eller bær du vil bruge, efter smag og sæson. Du kan også udelade flødeskummet, og måske pynte med glasur.

Du kan også lave dobbelt portion af moccacreme`n og lægge et lag på toppen inden du pynter med bær.

jeg lavede min kaffe af 2½ Dl kogende vand og 3 tsk. pulverkaffe, men det er jo her du selv kan justere lidt på smagen.

Istedet for at fordele dejen på to cirkler på et stykke bagepapir, kan du også bage dem i to springforme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *