Lotte Bager

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=’scroll’ bottom_border_style=’scroll’ scroll_down=” custom_arrow_bg=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=” overlay_enable=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_element_hidden_in_editor=’0′]

[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Denne kage, snickerskagen, stiftede jeg bekendtskab med for ganske nylig, da min ældste søn kom hjem fra skole, og fortalte at han havde fået den lækreste kage i dag, og at den smagte som Snickers.

Jeg måtte lede lidt men fandt til sidst en lækker og nem opskrift på snickerskage.

Og jeg må give min søn ret.

Det er så absolut en lækker kage, og den smager nøjagtigt som en Snickers.

God fornøjelse, og velbekomme! 🙂

Med bagehilsen
Lotte
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_image src=’https://lottebager.demo10.dk/wp-content/uploads/snickers-kage-1.png’ attachment=’2818′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[/av_one_half][/av_section][av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=’scroll’ bottom_border_style=’scroll’ scroll_down=” custom_arrow_bg=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=” overlay_enable=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_element_hidden_in_editor=’0′]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

Lys bund

4 Dl. Sukker
200 Gr. Blødt smør
3 Hele Æg
4 Dl. Mel
1½ Tsk. Bagepulver
300 Gr. Saltede Peanuts

[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

Karamel

1 Dl. Lys sirup
1Dl. Fløde
50 Gr. Sukker
2 Tsk. Vanilliesukker
2 Spsk. Kakao

Overtræk

200 Gr. Smeltet chokolade

[/av_textblock]

[/av_one_half]
[/av_section]

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=’scroll’ bottom_border_style=’scroll’ scroll_down=” custom_arrow_bg=” id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=” overlay_enable=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_element_hidden_in_editor=’0′]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

Sådan laver du en lækker snickerskage

Lys bund

Pisk sukker og blødt smør hvidt og skummende. Heri blander du æg, et af gangen. Der skal piskes meget grundigt mellem hver æg. Bland mel og bagepulver og vend det med en palet i æggemassen til en ensartet dej. Hæld dejen op i en smurt form, ca. 25×35 cm. og fordel peanuts hen over. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200o C i 15 – 25 minutter på midterste rille i ovnen. Stik en kødnål i midten af kagen, hvis der følger dej med på nålen, skal kagen have lidt længere.

Karamel

Mens bunden bager, laver du karamellen ved at blande alle ingredienserne over jævn varme i en gryde, og lader det koge i 8 min, mens du rører. Karamellen er meget tynd, når den er helt varm.

Lad bund og karamel køle lidt, inden du hælder karamellen over den lyse bund.

Når kagen er helt afkølet, overtrækker du den med 200 gr. smeltet chokolade, og lader det størkne.

Så er Snickerskagen klar til at spise.

Tips og tricks til den gode snickerskage

Min gamle hjemkundskabslærer sagde altid “Man skal røre hvert æg meget mere end man tror – mindst 5 minutter”.

Vi grinede altid lidt af det, for det lød godt nok af meget. Men jeg må give hende ret. Jo mere man rører imellem hvert æg, jo luftigere og mere lækker en dej får man.

Tricket er, at man ikke pisker de sidste ingredienser i efter æggene, men vender dem i, så man ikke pisker al den gode luft ud af dejen igen.

Man kan sagtens bruge Kims peanuts til denne Snickerskage.

Snickerskagen bliver ikke ringere af at stå til næste dag.
[/av_textblock]

[/av_one_full]
[/av_section]

131 reaktioner

  1. Den her Snickers kage er ganske enkelt en af mine personlige favoritter.

    Tak for en dejlig kageopskrift.

    Glæder mig til, du lægger et billede af kagen på sitet. 🙂

  2. Slap nu af, hvor lyder det lækkert! Fed blog forresten. Hvis jeg må komme med et forslag – og nu ved jeg ikke, om jeg er den første der siger det – men så ville det være lækkert, hvis du smed nogle billeder op. Hvis du har et digitalkamera eller en mobiltelefon ved hånden, altså. Det tilføjer en helt ny dimension til dine ellers gode opskriftindlæg.

    1. Hej Thomas.
      Tak for rosen. Snickers kagen er utroligt lækker og kan absolut anbefales.
      De første billeder er lige lagt ind, og der vil komme flere efterhånden, som jeg får tid, lige som der vil komme flere lækre opskrifter med tiden.
      Så kig endeligt forbi igen.
      Hilsen Lotte.

    1. Hej Daniel.
      Tak for dit spørgsmål.
      Alt efter din bradepandes størrelse, vil jeg sige 24 – 30 stykker.
      Venlig bagehilsen Lotte.

  3. Nu står der jo at smøret og sukkeret skal piskes .. skal smøret smeltes inden ? Jeg er en af de personer der skal have tingene skåret ud i pap :b

    1. Hej Nikoline.
      Det er da et relevant spørgsmål. Smøret skal ikke smeltes, det skal bare være blødt, altså have stået på bordet, og ikke komme direkte fra køleskabet.
      Vil lige rette det, med det samme, i opskriften, så der ikke er noget at være i tvivl om.
      Venlig bagehilsen Lotte.

  4. En absolut lækker kage, som dog mislykkedes for mig første gang, men der havde jeg heller ikke fundet din udførlige opskrift. Prøver igen snarest, for jeg kan slet ikke lade være 🙂

    1. Hej Claus.
      Tak for rosen. Det er netop meningen med min side, at opskrifterne skal være så nemme og udførlige, at alle får et godt resultat ud af dem. Og hvad angår Snickerskagen, så bliver den hurtigt alles favorit. 🙂
      Venlig bagehilsen Lotte.

      1. Hej Lotte
        Hermed en lille tilbagemelding på resultatet af snickerskagen efter at have fulgt din version af opskriften: Kagen blev et hit blandt kollegerne, og skal helt sikkert bages igen snart 😉

        Jeg vil lige tilføje, at bunden skulle have noget mere end 15 minutter i vores ovn, faktisk omkring 25 minutter før konsistensen virkede ok.

        1. Hej Claus og Nicoline.
          Tak for rosen af Snickerskagen, den er bare god 🙂 . Hvad angår bagetiden, har jeg hørt forskelligt, om hvor længe folk synes bunden skal have. Nogle mener, som jeg, at 15 minutter er nok, andre synes den skal have noget længere. Det må nok komme an på ovnen og om man bruger varmluft eller Alm. over – undervarme. Derfor er det altid en god ide`at lave kødnålstesten.
          Om rugbrød,: Jeg leder stadig efter en rugbrødsopskrift som er nem at gå til, og hvor skorpen bliver blød og ikke hård( det bryder jeg mig nemlig ikke om ).
          Venlig bage hilsen Lotte.

          1. Hej Lotte

            Et tip til blød skårpe på rugbrød: Slå et viskestykke om brødet mens det køler af, så bliver skorpen ikke hård :o)

            Vh
            Smydi

  5. Hej Lotte 🙂
    Vil lige sige tak for hurtigt svar sidst jeg skrev!
    på opfordring havde jeg kagen med i mødregruppe sidste måned og det skal lige siges at den var et hit 😉
    Det er jo helt vildt som den smager som snickers (den minder ikke bare om)
    er der mulighed for du kan finde en nem og lækker opskrift på rugbrød og lægge op på siden? 🙂
    endnu engang og på forhånd tak
    hilsen Nikoline

    1. Hej Emma.
      Jeg plejer at bruge almindelig mørk koge-bagechokolade i plader. Men du kan jo prøve dig frem med din ynglingschokolade. Dog tror jeg, at en meget mørk chokolade bliver for voldsom i smagen.
      Venlig bage hilsen Lotte

  6. Det lyder som en opskrift der skal prøves. Hvor mange dage kan den holde sig? eller kan den mon fryses, så den kan laves i god tid før den skal serveres?

    1. Hej Lea.
      Kagen kan holde 2-3 dage, hvis den er pakket luft-tæt og ikke for varmt.
      Jeg har ikke prøvet at fryse den, men tænker at hvis den skal fryses, bør det helt sikkert være uden chokoladeovertræk, og nok også uden karamel.
      Er der nogle af jer andre der har prøvet at fryse den ?
      Venlig bage hilsen Lotte

  7. Hej.
    Jeg er en trettenårig pige som skal til crossafslutning d. 5/12, og jeg har lovet og bage en kage da jeg har fødselsdag lige netop den dag.
    Jeg har fundet ud af at alle drengene elsker min drømmekage, og jeg trænger til at prøve noget nyt.
    – Min kæreste snakkede så om Snickerskage. Ligesom din søn, havde han også fået den på sin skole, og jeg er meget nysggerig efter 3 spørgsmål:

    1: Hvor stor en erfaring skal man ha’ med sig for at lave den? Kan jeg som 13-årig sagtens kaste mig ud med det, sammen med min veninde?
    2: Hvor lang tid tager det at lave den i alt?
    3: Er det en kage der giver succes hver gang?

    Knus fra den knap så sikre 😉

    1. Hej, den knap så sikre.
      Lad mig starte med dit sidste spørgsmål først:, Jeg har ikke mødt nogle endnu, som ikke synes at snickerskagen er lækker, når de har smagt den.
      Jeg kan se at du er vant til at bage drømmekage, så du har en smule erfaring med at bage. Så jeg tænker at du sagtens kan bage snickerskagen, hvis du følger opskriften til punkt og prikke og læser mine tips og tricks.Min søn har selv bagt den uden problemer.
      Jeg vil sige det tager 30 – 45 minutter i alt, uden den tid det tager, for at den er kølet nok af til du kan hælde chokolade over.
      God bagelyst.
      Venlig bagehilsen Lotte

  8. Jeg har bagt denne kage 2 gange nu på en måned (fødselsdag og nytår) og har glædeligt videregivet opskriften til 5 personer, som var nødt til at have den 😉

    Det er en virkelig lækker kage og den er dejlig nem at lave, når blot man husker, at smøret skal være rigtig blødt 🙂 (Man kan med fordel lave 1½ gang karamelmasse..) Uuuuhhmmmm..

    Hilsen Rie

    1. Hej Christel.
      Jeg havde en portion med på arbejde, hvor vi er 35 personer, og der var alle glade og tilfredse :-). Det er en lidt tung kage, så stykkerne skal ikke være for store.
      Venlig bage hilsen Lotte

  9. den kage vil jeg gerne prøve……hvilken chokolade overtrækker du med ? det skal vel være en lys chokolade og ikke en mørk kogechokolade ?
    go weekend

    1. Hej Katja.
      Alle elsker snickerskagen, så prøv du bare den. Jeg overtrækker med almindelig mørk kogechokolade, men du kan jo prøve med din ynglingschokolade, dog tænker jeg den ikke må blive for mørk, så tror jeg den bliver for dominerende i smagen.
      Venlig bage hilsen Lotte

  10. Her putter vi ikke chokolade på til sidst, men serverer kagen som dessert med softice til og lidt frisk frugt. MUMS siger vi bare

    1. Hej Gitte.
      Ja Snickerskagen bliver hurtigt alles favorit. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, og jeg tænker ikke den kan fryses med karamel og chokolade, men at man sikkert godt kan fryse bunden,hvis den er pakket godt ind.
      venlig bagehilsen
      Lotte

    1. Hej.
      Nej der skal ikke hverken vand eller mælk i. Opskriften er helt som den skal være, og som du kan se på de andre kommentarer er den prøvet en del gange, og de fleste bliver rigtigt glade for den :-). Konsistensen på dejen til bunden skal ikke være helt flydende, bare blød og jævn.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

      1. Heej Lotte

        Okay tak skulle bare lige høre da der er nogle der glemmer at skrive ting på opskriften 🙂

  11. Vil blot høre om erfaring med frysning af kagen? Skal den bruge den søndag, og da skal det være let, da vi skal tidligt afsted om morgenen

    1. Hej Sussi.
      Hvis du skal bruge snickerskagen tidligt søndag, kan du sagtens bage den fredag aften, eller i løbet af lørdagen, og opbevare kagen lufttæt til søndag uden problemer. Det tænker jeg ihvertfald er bedre end at fryse den.
      God fornøjelse,
      Venlig bagehilsen
      Lotte

  12. Hej du.
    Tak for opskriften. Glæder mig meget til hvad kollegaerne siger til kagen i morgen!

    Når du skriver kakao går jeg ud fra du mener pulver ikk? Kan ikke forestille mig det skal være drikke kakao?

    VH
    Alexander

    1. Hej Alexander.
      Dig og dine kolleger kan roligt glæde sig, alle bliver helt vilde med Snickerskagen. Hvad angår dit spørgsmål om kakao, så jo, det er usødet kakaopulver du skal bruge ( det man laver varm kakao af).
      God fornøjelse med bagningen.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

  13. Hej Lotte!
    Utrolig lækker og nem kage! som er et stort hit herhjemme:-).
    Men kunne godt tænke mig at få et billede når kagen er kommet ud af ovenen, og se hvor brun og hvordan den skal se ud, kunne du gøre det?:)

  14. hov glemte lige en ting!
    Da jeg havde lagt karemellen og chokoladen over og den havde stået i en dag er bunden stadig ikke blevet brun som på dit billede, hvad har jeg gjordt forkert?:)

    1. Hej Christine.
      Som du selv skriver er kagen et hit hjemme hos dig, og det er simpelthen fordi du ikke gør noget forkert. Bunden er, og skal være lys. Grunden til at den kan se mørk ud på billedet er fordi karamellen er flydt lidt ud over kanten, da jeg skar stykket. Så du gør det helt rigtigt 🙂

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  15. Hej,

    Jeg planlægger at lave snickerskagen til en kommende kagedag. Jeg elsker personligt kiks og knas i kage, tror du jeg vil kunne putte digestive kiks eller marie-kiks i til et hit? 🙂

    1. Hej Caroline.
      Personligt synes jeg det vil være synd at putte kiks i Snickerskagen. Peanuten er hele og giver en form for knas. Hvis du vil prøve, kan du måske smuldre nogle kiks og lægge mellem karamel og chokolade.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

  16. Øv. ..Kagen var slet ikke den lækre oplevelse jeg havde håbet på. Jeg vil prøve igen, men denne gang uden kakao i karamellen. Jeg syntes kagen blev alt for stærk med kakao smag, og bestemt ikke karamel lækker. Overvejer også at lave dobbelt portion karamel, da mængden knap kunne fordeles på hele kagen….med mindre jeg har misforstået noget i metoden. Jeg valgte at drysse finthakket chokolade over den varme kage. Efter få minutter kunne jeg let smøre chokoladen ud over kagen, uden at stå og varme den op. Det var da lidt smart syntes jeg selv. Mvh. Berit

    1. Hej Berit.
      Det var da kedeligt at du ikke brød dig om Snickerskagen, især fordi den plejer at blive alles favorit med det samme. Det lyder smart at du dryssede chokoladen ud over kagen, men jeg tænker faktisk at det kunne være der problemet ligger. når du drysser chokoladen over mens karamellen er varm, vil chokoladen smelte ned i karamellen og chokoladen vil afgive smag i karamellen, og det kan være det, der har gjort smagen stærk.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  17. Hej Lotte

    Snickerskagen var en KÆMPE succes! puttede smuldrede digestive kiks i, og det var dødlækkert! Er på den igen i dag!

  18. Hej igen 🙂

    Ja den er super god 🙂

    Nej jeg kom først chokoladen på idag efter den tø op igen 🙂 så ingen chokolade ovenpå inden indfrysningen 😉

  19. Herhjemme er snickerskagen også et stort hit. Vi kan dog bedst lide den kold, og opbevarer den derfor i køleskabet. Jeg har også frosset den(med chokoladen på)og det blev den absolut ikke dårligere af. Jeg hælder karamellen på mens den stadig er flydende så den trænger helt ned i bunden, det er bare sååå lækkert. Tak for en rigtig god opskrift. 🙂 M.v.h. Karina

  20. hej lotte. bagte din chokoladekage med kanel glasur i aftes, synes måske kanelen er lidt for dominerende.- men manden min synes den er helt super,- så ikke sidste gang den bliver bagt her, mange tak for opskriften og din fine og nemme hjemmeside….Vh.Marianne

    1. Hej Marianne.
      Tak for rosen, både af kagen og min side, det er altid dejligt.
      Hvis du synes smagen af kanel er lidt for voldsom, så prøv at putte lidt mindre i næste gang. Jeg bruger nogle gange også glasuren helt uden kanel.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  21. Tak for en super god opskrift på denne lækre Snickers kage. Guf guf den faldt i god jord her. Og så var den dejlig nem at lave.

  22. Min kage mislykkedes desværre 🙁 . Karamelmassen stivnede meget hurtigt, så det var enormt svært at få den spredt ud på kagen – og nu, hvor kagen er færdig, er karamellen stenhård. Den kogte ellers i præcis 8 minutter. Jeg tror måske at det er fordi jeg lavede 1/2 portion… kan det være, at karamelmassen så skal koge i kortere tid??

    1. Hej Berit.
      Jag har selv været ude for det samme,og det er bare rigtigt øv. Jeg tænker at den også kun skal koge halv tid, når man laver halv portion. Håber ikke du har mistet modet på at lave kagen af den grund, det ville være en skam.
      venlig bagehilsen
      Lotte

  23. Jeg er i skrivende stund i gang med at bage snickerskagen og vil komme med et lille tip; når bunden er bagt, prikker jeg i den med en gaffel, så kan karamellen bedre trænge ned, det synes jeg gør den bedre, og jeg laver 1 1/2 portion karamel ellers synes jeg bunden kan virke lidt for tør.

  24. skal man ligge bagepapir eller skal man bare hælde dejen i bageålade?
    og rigtig god kage, jeg lavede den i dag men dejen bunden blev helthårdt hvorfor det?

    1. Hej Maria.
      Tak for dit spørgsmål. Man bør altid lægge bagepapir i sin form når man bager, eller alternativt smøre den. Jeg bruger altid bagepapir, af hensyn til rengøringen af bageformen bagefter. Hvad angår at bunden på din Snickerskage er blevet hård, må jeg blive dig svar skyldig, hvis du har fulgt opskriften 🙂 Hvor lang tid har du bagt den i ovnen ? Måske skal den ikke have så længe.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  25. Tusind tak for svaret Lotte og jeg tror måske det fordi at jeg kom til at smelte smøret fordi jeg ikke vidste hvordan man skulle gøre eller er det fordi den har været i oven lidt for meget.

    Og putter man karamellen på efter kagen er afkølet?

    1. Hej Maria.
      Du skal ikke smelte smørret, det skal bare være blødt, altså have stået lidt på bordet, så det ikke er helt køleskabs koldt. Det kan være forklaringen, på at din bund blev for hård. Hvad angår karamellen fordeles den over kagen, når den er let afkølet ( lad den stå ca. 5 minutter efter du har taget den ud af ovnen), altså ikke helt afkølet.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  26. Hej Lotte 🙂
    Vi prøvede at lave din lækre snickerskage og havde rigtig glædet os, men den blev simpelthen ikke så fantastisk som din ser ud og vi var meget skuffede, især fordi den tog så lang tid at lave :/ Så nu prøver vi at finde ud af hvad vi har gjort forkert. Selve kagedejen er meget dominerende og karamellen kan man slet ikke smage, og den er ikke trængt ned i kagen, som det ligner på dit billede, at den er. Vi har fulgt opskriften, og har også ladet både kagedej og karamel køle lidt inden vi kom karamellen på, men det skulle vi måske alligvel ikke have gjort? Vi håber, du kan hjælpe os, så vores næste forsøg kan lykkes 🙂

    Venlig hilsen
    Carina og Laura

    1. Hej Carina og Laura.
      Det er selvfølgeligt ærgeligt at i blev skuffede over Snickerskagen, især fordi jeg oprigtigt ikke har mødt nogle endnu, som ikke synes den var fantastisk. I skriver i synes den tog lang tid at lave. Alt er jo relativt, men jeg mener ikke at en halv time til tre kvarter inklusive bagetid, er lang tid om en kage. I synes kagebunden var meget dominerende. Jeg formoder i mener sød, men det skal den være, det skal helst være en kontrast til de saltede peanuts. Hvad angår karamellen , ved jeg jo ikke om den er blevet hård for jer eller om i havde forventet at den var mere sej, som i en rigtig Snickers, hvor den ligesom følger med når man bider i den. Det bliver den ikke. Hvis karamellen er blevet hård, er det fordi den enten har kogt for længe, eller i måske har reguleret for meget på varmen undervejs da i lavede den. Karamellen vil selvfølgelig altid trække ned i kagen hvis i kommer den på mens den er brandvarm, men så vil den nærmest forsvinde ned i kagen, jeg plejer lige at lade kagebunden og karamellen køle bare nogle få min. det behøver ikke være mere end 3-5 minutter inden jeg kommer karamellen på.
      Jeg håber i føler jer lidt klogere til næste gang, ellers er det jo bare sådan med nogle opskrifter og kager at man havde forventet noget andet, end det resultat kan levere. Det er selvfølgelig smadder ærgeligt, men sådan er det jo nogle gange 🙂

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  27. hej lotte er det normalt at karamel massen skal sive ned i kagen når jeg hælder den henover?? og kage skulle også have en del længere end 15 min er spændt på hvordan den bliver for det virkede til at den falde sammen inden i ovnen øv øv så den har fået en sø i midten

    1. Hej Lotte.
      det var da øv at karamellen lagde sig som en sø i midten, men den skal nu nok smage godt alligevel. Det er sjovt :-), den sidste kommentar jeg fik på Snickerskage, handlede om at man ikke synes at karamellen trak ned i kagen. Hvis karamellen og bunden har været meget varm da du hældte karamellen over, så vil den “suge” ned i bunden, men kagen vil stadig være god, tro mig.
      Venlig bagehilsen
      Lotte

  28. Hej har nu hørt en masse godt om denne opskrift så vil nu kaste mig ud i den men inden jeg gør det vil jeg høre om man kan anvende mælk i stedet for fløde i karamellen 🙂

    1. Hej Jeanette.
      Du kan godt glæde dig til Snickerskagen. Den er rigtigt lækker. Jeg har ikke prøvet at skifte fløden ud med mælk, og jeg tænker heller ikke det kan anbefales. Det er som regel sådan med karamelmasse, at balancen mellem sukker, fedtstof og kogetid er afpasset, for at opnå det ønskede resultat.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

    1. Hej Martin.
      Nu er hele idéen med kagen, at den skal minde om Snickers, og derfor bruges der peanuts. 🙂 Men jeg tænker da, at man godt kan bruge hele eller meget groft hakket hasselnødder. Peanuts er lidt salte, mens hasselnødder er bitre i smagen. Smagen ved selve kagen vil nok også ændre sig en del, hvis du vælger hasselnødder i stedet for peanuts.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  29. Tusind tak for at dele denne opskrift, den er da bare så vanedannende 🙂
    Jeg har lige bagt til kollegerne, for noget der smager så godt skal da deles med andre 🙂
    Og må lige sige super side du har her 😉

  30. Hold da op, en helt igennem lækker kage! Helt klart ikke sidste gang jeg bager den.
    Den er et hit og skal bestemt prøves. Mums 🙂

  31. Hej.. du skriver at der skal smeltet cholade hen over når det hele er lavet.. er det så lys eller mørk chocolade..?

    Hilsen Camilla

    1. Hej Camilla.
      Du skal bage bruge din ynglings bage/koge chokolade, Dog vil jeg anbefale at den ikke er for mørk, da chokoladesmagen kan blive for overvældende i forhold til resten af kagen.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  32. Vil prøve denne kage i dag men skal først bruges i morgen, skal den opbevares på køl?

    1. Hej Kirsten.
      Kagen bliver kun bedre af at blive bagt dagen før og stå og “sætte” sig i smagen. Du behøver ikke at opbevare den på køl, Men du skal selvfølgelig huske at der er chokolade på, så lad være med at stille den lige i en solstråle eller i et meget varmt lokale.

      Med venlig bagehilsen
      Lotte.

  33. Tak for en supr god opskrift.
    Min mand har i flere måneder snakket om sådan en kage, da hans kammerat havde bagt en og skamrost den.

    I går gik vi så i gang – og jeg var temmelig spændt, da kammeraten havde fået det til at lyde som et større projekt.

    Jeg blev så temmelig overrasket over hvor nem og hurtig kagen var at lave – og mums den smager fantastisk, især når man som jeg elsker snickers-chokoladen.

    Jeg har et enkelt spørgsmål, hvad vil det gøre ved kagen hvis man bruger usaltede peanuts? Jeg synes min kage havde lige rigeligt smag af salt….. Det gør ikk noget, men tænkte om man fik samme gode snickers smag med usaltede peanuts.

    Mvh Kristina

    1. Hej Kristina.
      Ja, Snickerskagen er både rigtigt god og rimelig nem at bage, :-). Jeg har ikke prøvet at lave den med usaltede peanuts, men jeg tænker at kagen måske godt kunne blive lidt for sød (vammel-agtig) hvis den ikke har det saltede til at opveje, at der både er meget sukker og sødt i bunden, karamel og chokolade.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  34. Hejsa,
    Har lige stået og lavet huskeliste til at handle ingredienserne ind dag og glæder mig til at bage den for første gang i eftermiddag 🙂
    har dog lige et spørgsmål, hvad er dét for én fløde du bruger ?
    Bruger man piskefløde eller kaffefløde ?
    Spændende blog ellers, glæder mig til at udforske den lidt mere 🙂
    VH. Betina

    1. Hej Lotte.
      Tak for dit spørgsmål.
      Det skal være smør, ikke nødvendigvis Lurpak. Supermarkedernes egne “økonomimærker” er lige så gode. 🙂
      Venlig bagehilsen
      Lotte

  35. Hej
    Hvis jeg både har mulighed for at bage kagen dagen inden og på selve dagen, hvor den skal bruges. Hvornår er det så bedst at bage den?
    Mvh Camilla

    1. Hej Camilla.
      Jeg synes du skal bage den dagen før, og så lægge chokoladen på, på dagen.
      Så er du sikker på at bunden er helt kold inden du overtrækker med chokolade.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  36. Hej
    Har prøvet at bage kagen nu! Har ikke smagt den endnu, men er sikker på den er rigtig lækker! Har dog lige er spørgsmål.. Når jeg laver sirup og chokoladeovertræk, så er det ligesom om at der ikke er nok til dejen, er det fordi jeg laver den i en for stor bradepande, eller hvordan kan det være? 🙂

    1. Hej Marlene.

      Snickerskagen er rigtigt lækker, og jeg håber du ikke blev skuffet. Grunden til at du tænker at karamel og chokolade ikke dækker, kan meget vel være fordi du har brugt en for stor form. Jeg bager i en lidt mindre bradepande, altså ikke ovnens egen bradepande. Min form er ca 25 x 30 cm.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  37. Hej.
    Jeg vil gå i krig med kagen i aften, da jeg har lovet mine søde klassekammerater at lave kage til dem ☺️ men hvor mange stykker bliver denne opskrift til? Vi er ca. 20 elever. Er denne opskrift nok, eller skal jeg lave den x 2.
    Mvh Anna 🙂

  38. Jeg skal lave en kage i ovnens bradepande. Mon det vil passe, hvis man laver dobbeltportion af din snickerskage?

    1. Hej Jette.
      Jeg har ikke forsøgt om dobbeltportion passer til en bradepande, men mon ikke det gør. Dog vil jeg opfordrer til at du laver karamellen over to gange istedet for at lave en stor dobbeltportion. Jeg har forsøgt med at lave halv portion en gang og der opførte karamellen sig noget anderledes end hvis man laver alm. portion. Jeg kunne måske forrestille mig det samme kunne ske hvis man laver en stor portion.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  39. Hej Lotte
    Jeg skal lave en kage til min klasse og tænkte på at lave en snickers kage, men forstod ikke rigtigt det der med at man skal blande mel og bagepulver og vende det med en palet i æggemassen

    1. Hej Diana.
      Når du har pisket smør og sukker sammen, og pisket æggene i en af gangen. Tager du, i en anden skål og blander mel og bagepulver, som du vender i massen med smør, sukker og æg, med en dejskraber eller en grydeske. Grunden til at du skal blande mel og bagepulver og kun vender det i dejen, er for at du ikke pisker den gode luft ud af dejen som du har pisket ind med æggene.
      Håber det giver mere mening for dig 🙂 God fornøjelse.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  40. Det går det tak, men der var et andet spørgsmål når man skal smelte chokoladen putter man så bare chokoladen i en gryde op på 9 og røger rundt, eller skal der noget mælk i

    1. Hej Diana.

      Du kan selv bestemme om du vil hakke peanutsne eller om du vil bruge dem hele. jeg bruger dem altid hele, så er det ligesom i en rigtig Snickers. Hvad angår chokoladen, smelter jeg det altid “over vandbad”. Det vil sige, jeg hælder vand i en gryde som jeg bringer i kog.så sætter jeg en skål der passer så den kan stå oven på gryden, som et låg, over det kogende vand, med chokoladen, som jeg har brækket i mindre stykker. Så rører jeg forsigtigt rundt i chokoladen til den er helt smeltet. Der skal IKKE tilsættes mælk eller andet. Hvis du smelter chokoladen direkte i gryden, på fuld varme, bliver chokoladen bitter og grynet og det er ØV.

      Med venlig bagehilsen
      Lotte

  41. Der står ingenting med str. på bradepande der skal bruges, nu er der jo 100 forskellige str. på sådan nogle, så hvad mål skal den have?

  42. Hej Lotte,

    Jeg kan se, at folk kun har været meget positive. Jeg må indrømme, jeg har haft en del besvær. Om det er mig, der er en uerfaren bager, det ved jeg ikke. Umiddelbart har mine problemer været, først at der var lidt for mange peanuts, så det tyngede kagen da den skulle bage, hvilket resulterede i, at jeg var nødt til næsten at give den 3 kvarter, før midten var færdig. Det gav jo så nogle lidt brændte kanter.
    Herefter erfarede jeg, at karamelmængden slet ikke var tilstrækkelig, omend super lækker! Og det samme skete lidt for min mængde af chokolade.
    Jeg tænkte, det måtte være fordi jeg havde taget en for stor form, men jeg målte den til at være 25×35.

    Men den skal helt sikkert prøves igen. Så vil jeg bare prøve med en halv portion peanuts, dobbelt portion karamel, og evt en ekstra plade chokolade 🙂

    Fortsæt det gode arbejde 🙂

    – Line

    1. Hej Line.
      Det lyder for mig som om du tænker at kagen skal være som e rigtigt Snickers, Altså med høj lluftig bund, et tykt lag karamel der ligesom “trækker” efter hver bid og et tykt lag chokolade der skal “bides” over. Det er egentlig ikke tanken med kagen, bare at den smager som Snickers. Bunden er lidt flad og tung i det, og karamelen vil suge lidt ned i bunden og kun være med til at give smag, og ikke ligge i et lag, i sig selv. Om du vil have et tykkere lag chokolade, må være en smagssag. Hvordan smagte den første kage du bagte (bortset fra de mørke kanter) ? Håber du har mod til at prøve opskriften igen, som den er og så smage resultatet, du kunne blive overrasket 🙂

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  43. Hej Lotte.
    Jeg vil gerne bage denne kage i dag. Men har jeg forstået det rigtigt, at det IKKE er alm. bage cacao som man skal bruge? Men det som man køber til at opløse i koldt mælk og så drikke.? På forhånd mange tak for dit svar.

  44. Hej Lotte. Øv, har nu bagt kagen 2 gange. og begge gange falder den sammen på midten. Jeg er ellers en MEGET erfaren bager. Første gang piskede jeg nok ikke æggene længe nok, og mit smør var ikke blødt nok. Næste gang var smørret blødt, og jeg piskede 5 minutter imellem hvert æg. Nu tænker jeg på om det er fordi mine dl af mel måske er for små? Jeg tager toppen væk med en kniv, så det er en slags skrabet dl. jeg bruger. 🙂 Hvad tror du? 🙂

    1. Hej Susanne.
      Du skriver at Snickerskagen, falder sammen for dig på midten. Hvis det er sådan at kagen er ubagt,og ikke kan spises, skal du prøve at give den lidt længere i ovnen. Men hvis det er sådan at den bare bliver lidt fladere på midten, så er det meget normalt, tror det er peanutsene, der tynger den så meget at den ligesom flader lidt sammen på midten. Det gør den også når, jeg bager den. Bunden er ikke en luftig bund, men en lidt tung, sød bund.
      Håber du kan bruge mit svar.

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  45. Hej,

    Har nu bagt den to gange, men den falder sammen inde i ovnen ca. 15 min. inde i bagetiden (vi har ikke åbnet ovnen). Er det meningen eller hvad kan vi have gjort forkert? Har fulgt din opskrift nøje…

    Men smagen er god alligevel 😉

    1. Hej Anne.

      Tak for din kommentar og spørgsmål.
      Ja, vægten fra de tilføjede peanuts kan godt få kagen til at falde lidt sammen.

      Og du har ret, det har absolut ingen betydning for smagen. 🙂

      Venlig bagehilsen
      Lotte

  46. Har haft bagt denne kage til min datters skole, som hver år uddeler “den gyldne kagerulle” for den ultimativt bedste kage. Og vi vandt kagerullen, blandt adskillige andre kager. Skøn opskrift.
    Jeg har når jeg har haft god tid, skåret kagen ud i små petit Four stykker og overtrukket stykkerne med chokolade, det er en succes.

    1. Hej Stine.
      Nej, det kan jeg ikke anbefale.
      I fløden er fedtprocenten højere end i mælk. Så for at karamellen får den rette konsistens, benytter jeg fløde.
      Med bage hilsen
      Lotte

  47. Hej Charlotte. Vil du mene snickerskagen er god sammen med is? Spørger da jeg skal lave dessert og der vil folk gerne have en kage hvor is høre til ?
    Mange hilsner mai

  48. Jeg syntes, at det ville være en rigtig god idé, hvis der under ingredienser stod, at der også skal være mindst 200 gram chokolade til overtræk af kagen 🙂

    1. Hej Maria.
      Tak for dit spørgsmål.
      Du kan bruge den type chokolade, som du selv bedst kan lide.
      Jeg benytter selv koge/bagechokolade.
      Med bage hilsen
      Lotte

  49. Hej lotte.. jeg fyldte opskriften til punkt og prikke. Alligevel blev karamellen så hård at vi ikke kunne spise den. Hvad gør jeg forkert?
    Hilsen Kristina

    1. Hej Kristina.
      Hvis du har fulgt opskriften til punkt og prikke, kan jeg faktisk ikke forestille mig hvad der kan være gået galt 🙂
      Jeg har dog selv været ude for det samme, da jeg ville lave halv portion af kagen.Så hvis det er det, du har gjort, ligger forklaringen måske der. Du kan måske også have lavet karamellen for tidligt i forhold til hvornår du hældte den på kagen, så karamellen har stået og er blevet for kold i gryden. Men så ville karamellen være svær at have med at gøre, allerede når du hældte den på kagen.
      Jeg håber det hjælper dig lidt på vej, og at du har mod på at prøve Snickerskagen igen, den er virkelig lækker. 🙂
      Med bage hilsen
      Lotte

  50. Hej Lotte og alle hjemmebagere! Et karamelfif.
    Har ikke prøvet din Snickerskage, Må desværre ikke selv spise den slags, så nøjes med at bage til andre.
    Tyr indimellem til fif, som jeg har lært i udlandet – nemlig at lave en portion karamel på den nemmeste vis ved at koge en dåse konserveret mælk i en gryde vand. Det passer sig selv og kan bruges direkte efterfølgende. Skal koge 2-3 timer, så put gerne flere dåser i samtidig.
    Lækkermunde kan også bruge det som karamelpålæg også kendt som Dulce de Leche.

  51. Hej Lotte 🙂
    Først tak for en super blog.
    Mht opbevaring af kage er jeg faktisk i tvivl? Hvordan opbevarer man bedst en kage så den bevare sin friskhed til dagen efter?

    1. Hej Anne.
      Opbevaring af kager er lidt forskellig, alt efter hvilken kage det er. Men er det Snickerskagen, kan den sagtens stå pakket lufttæt på bordet til næste dag.
      Venlig bagehilsen.
      Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *